måndag 7 januari 2013

Politik, paket och upprörda skyddsombud.

Det blev en rivstart på årets första arbetsdag i Kommunal Norrbottens namn. Konsekvenser av politiska beslut rörande bland annat barnomsorg, hämtning av paket på posten, samverkansavtal, bokning av arbetsplatsbesök och träff med upprörda skyddsombud är några av frågorna hittills idag.

Det är många som arbetar under storhelger, våra medlemmar som t e x arbetar med vård, omsorg och service, bl a undersöterskor, personliga assistenter, bussförare och masinförare med jour och beredskap. Problem uppstår och är svåra att åtgärda om inte chefer finns tillgängliga. Vädrets makter och julens kyla har ställt till bekymmer med tjänstebilar och bussar. Brist på vikarier vid sjukdom som gör att de anställda är underbemannade.

Kanske är det så att facken ska finnas tillgängliga under dessa tider?

Kommunals sektioner får kritik av medlemmarna att inte vara tillgängliga. Kommunal Skåne har under en tid haft tjänsten "Kommunal direkt" som innebär att medlemmar och andra kan nå facket om sektionerna har begränsade öppettider. Denna linje är öppen mellan 08.00 och 18.00.
Detta har fallit väl ut och från och med hösten 2013 ska Kommunal i hela Sverige omfattas av detta!
http://ka.se/index.cfm?c=104204
Kanonbra tycker jag!

Här i Norrbotten så har en del sektioner kvällsöppet en dag i veckan. Min hemsektion, Boden, har inte haft det så länge och djungeltrumman har nog inte hunnit ut med budskapet till alla medlemmar ännu men vi hoppas att det slår väl ut!

Vi måste vara lyhörda och prova olika lösningar, göra om och göra rätt, göra rätt saker, förbättringar sker, vi blir fler medlemmar och den fackliga grunden stadigare och stadigare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar