onsdag 13 mars 2013

Kloka beslut och en god vilja

Det bet ordentligt i kinderna denna soliga morgon. Minus 26 grader ute då klockan var 06.00. Det är några veckor till innan våren kommer att visa sig från sin bästa sida men snart, snart...

Dagen har bjudit på en 30-mila färd för att träffa anställda och arbetsgivare på ett företag som bedriver privat hemtjänst. Det har varit givande möten och det finns lite att jobba med. Öppna och välkomnande människor med hjärtat hos kunderna/vårdtagarna.

Det som är glädjande är att arbetsgivaren vill teckna kollektivavtal med Kommunal. Under samtalets gång och prat om fördelar med kollektivavtal och ett bra arbetsmiljöarbete växer nyfikenheten och möjligheterna till förbättringar. Vi pratar politik och värderingar. Vi stöter och blöter lösningar. Vi kommer fram till en handlingsplan.

Branschanpassade kollektivavtal är till arbetsgivarnas fördel och en trygghet för de anställda och det finns en flexibilitet utifrån arbetsrättslagarna.

Vi kommer att träffas igen i april och då ska skyddsrond göras och förhoppningsvis blir Kommunal-familjen större i form av fler medlemmar. Kanske har vi ännu ett skyddsombud inom privat sektor, vård och omsorgsbranschen i Norrbotten!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar