onsdag 11 september 2013

Fairtrade Challenge 17 Oktober

Så är det snart dags för rättvisemärkt fikadag. Den 17 oktober gäller det att samla så många som möjligt och fika Fairtrademärkta varor som kaffe,te, choklad, juice, färsk frukt, glass och mycket mer.

När du väljer Fairtrademärkta varor så bidrar du till att odlare i bl a Sydamerika, Asien och Afrika och deras anställda får bättre ekonomiska villkor och medbestämmandet och inflytandet ökar. Fattigdom bekämpas.

Odlarna får även en extra premie som ska gå till utveckling i samhället som t e x ny skola, nya bostäder och hälsovård.

Fairtrade i Sverige består av förening och bolag. Deras uppgift är att öka utbud och efterfrågan på Fairtrademärkta varor.

Det görs genom att licensiera Fairtrademärket till företag vars produkter är certifierade enligt internationella Fairtradekriterier, att påverka detaljhandeln, återförsäljare och grossister att utöka sitt Fairtradesortiment samt att de marknadsför dessa och att bilda opinion och sprida kunskap om Fairtrade.
http://fairtrade.se/om-fairtrade/vad-ar-fairtrade/

Du anmäler dig via hemsidan http://fairtradechallenge.se/ och tävla om största fikapausen!

Försäljningen av Fairtrademärkta varor ökade med 28% under fjolåret. Totalt såldes varor för drygt 1,5 miljarder. Pengar som bl a gick till

Fika med familjen, vännerna eller arbetsplatsen. I fjol var Kommunal med och tävlade och kom på andra plats efter vinnaren COOP. Kommunal mötte 82 000 medlemmar och blivande under Fairtradechallenge och samtal fördes om dessa så viktiga frågor. Det totala fikadeltagandet under  Fairtradechallenge resulterade i 615 000 personer!

Kom igen nu! Anmäl dig och dina kompisar! För Fairtrade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar