onsdag 18 september 2013

Kommar du framåt på tom tank?

Givetvis inte.

Regeringen har presenterat budgeten. Fördelningen av pengapåsen lämnar ingenting att skryta över till välfärden.

Kommunal kräver resurser för att säkra välfärden. Som exempel kan nämnas pengar för utbildning, en god arbetsmiljö, en anpassad bemanning så god kvalitet i vård och omsorg kan uppfyllas.

Det krävs resurser för att öka statusen i vårdyrket, att få människor att välja det finaste yrkesområde som finns. Att få heltider. Att bättra på jämställdheten. Att få en lön man kan leva på och för att sedan kunna leva ett gott liv som pensionär.
http://www.kommunal.se/Kommunal/Nyheter/2012/Politiskt-ansvarstagande-ska-sakra-valfarden/

Istället prioriteras skattesänkningar. Lånade pengar. Inte är det de som har lägst inkomst eller som har det fattigast som får det bättre..

Kostnaden för det femte skatteavdraget ger 33 000 undersköterskor heltidsanställning.

LO och Kommunal och dess medlemmar är besvikna.
http://www.ka.se/index.cfm?c=108128

För att nämna ett exempel där resurser behöver tillföras:
Socialstyrelsens regler om behovsanpassad bemanning som träder ikraft år 2015 kostar pengar. Vem ska finansiera detta? Det är under nästa år som planering och strukturering kring dessa regler måste göras. Om inga pengar tillskjuts blir kommunerna tvugna att fördela om pengar. Pengar som inte finns.

Samtidigt ökar arbetsskador och arbetssjukdomar där orsaker som muskel- och ledbesvär samt psykosociala besvär är i topp för kvinnor i arbete.

Klyftorna ökar. I samhället, i arbetslivet.

Här hjälper det inte att ta två panodil och avvakta. Nu är det bara att hitta sätt för att få tillgång till bränslet. Och smörjmedlet.

Hade jag varit besiktningsman på Bilprovningen hade jag gett regeringen körförbud!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar