torsdag 3 oktober 2013

"Hellre barnhem än böghem!"

Ryssland stoppar adoptioner av ryska barn till länder som tillåter enkönade äktenskap. Som Sverige. En ny rysk lagstiftning ligger till grund.

Endast länder som med direkta avtal med Ryssland garanterar att ryska barn inte kan hamna hos homosexuella får adoptera.

Ryssland vill teckna ett sådant avtal med Sverige och förhandlingar har inletts.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/ryssland-stoppar-adoptioner-till-sverige

Ryssarna själva vill inte adoptera, de är rädda för dåliga gener och sjukdomar som kräver kostsam vård. Hoppet för dessa barn står till utlandet.

En rysk politiker som bedriver HBT-fientlig politik har uttalat sig enligt följande: "I Sverige tar man barn från vanliga familjer och ger dem till enkönade par. Barn som växer upp i sådana familjer blir psykiskt störda." Och han tycker det är bättre att de ryska barnen blir kvar på barnhem.

Men Ryssland går inte ut med de övergrepp och det våld de ryska barnhemsbarnen utsätts för. Sexuella övergrepp, kränkningar och misshandel. Antalet rapporterade fall av våld och övergrepp på de ryska barnhemmen har ökat under de senare åren. Varken myndigheter eller frivilliga prioriterar detta. Man vill inte prata om det.
http://www.childhood.se/tools/Page/ProjectPuff?Id=155118

De glömda barnen.

Det får mig att tänka på den tiden för länge sedan då vi i Sverige gömde barn som led av sjukdomar och hade psykiska funktionsnedsättningar. Då vi svälte och slog ihjäl dem.

I Sverige far inte barn i enkönade äktenskap illa. De får mycket kärlek och en god uppfostran. Det finns ingenting som tyder på något annat.

SOU 2001:10 13.2:
"Det har inte framkommit något i den samlade forskningen som tyder på att könsutvecklingen, den psykologiska eller sociala utvecklingen hos barn som växer upp med homosexuella föräldrar skiljer sig från andra barns. Inga skillnader har heller framkommit mellan homosexuella och heterosexuella föräldrar vad gäller deras förmåga att erbjuda barn god omsorg och omvårdnad."
http://www.regeringen.se/sb/d/135/a/608

I Sverige har vi lagar mot diskriminering på grund av sexuell läggning. I Sverige vill vi hjälpa de som har det svårt. Speciellt barn. De som inte kan föra sin egen talan. Som är utsatta.

FN har antagit Barnkonventionen. För barns rättigheter.
Alla barn har samma rätt att få sina behov tillgodosedda var de än befinner sig på jorden.
Ryssland har ratificerat sig. Dock finns fortfarande uppföljningar att göra då många luckor finns. Konventionen följs inte fullt ut...
http://www.raddabarnen.se/barnkonventionen/

Så...för barnens skull! Låt de ryska barnen få komma till kärleksfulla hem oavsett sexuell läggning på föräldrarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar