torsdag 18 april 2013

Med mössan i hand?

Jag läser ledarsidan på Norrbottens Kuriren från igår.

Rubriken på inlägget lyder: "Guld och gröna varsel."

Han som skriver inlägget tycker att Kommunal är ett av Sveriges mest stridslystna fackförbund. Han tycker att vi ska acceptera 6.8% i löneökning och att vi inte ska gapa över mer eftersom "det är så kostsamt".
http://www.kuriren.nu/ledare/default.aspx?articleid=6815451

Ja, det är kostsamt att ha anställda och det är kostsamt att upprätthålla en god personalpolitik, att ha en god kvalitet i verksamheten och att uppfylla uppsatta politiska mål som t e x jämställdhet och en god arbetsmiljö!

Kommunal är ett fackförbund. Ett fackförbund verkar för kollektivavtalets värde och främjar sina medlemmars intressen!

Man ska tänka på att av Kommunals medlemmar deltidsarbetar varannan kvinna! Många orkar inte arbeta heltid på grund av den tunga arbetsmiljön och arbetar efter scheman som ofta innebär delade turer.

Löneklyftorna mellan tjänstemän och Kommunals medlemmar ökar.

Kommunals undersökning visar att var femte medlem inte att arbeta inom vård och omsorg inom fem år!

Det är bl a därför vi vill ha
kronpåslag för de som har lägre än 25.000:- i månaden, ta bort de delade turerna, få arbetskläder samt en extra föräldramånad som innebär föräldratillägg i totalt 180 dagar.

Kommunal Norrbottens ordförande Sofia Eriksson och ombudsman Vanja Nyberg bemöter detta inlägg så klokt, så tydligt och så konstaterande!
http://www.kommunal.se/Kommunal/Avdelningar/Norrbotten/Nyheter/Svar-till-Guld-och-grona-varsel/.

Det finns ingen anledning till att vi Kommunalare ska "stå med mössan i hand" och nästan be om ursäkt för att få ersättning för de tjänster vi utför i vår proffession!


Vi har yrkesstolthet, det är vi som sopar gatorna, skottar snö, kör kollektivtrafiken, sköter om, handleder och stöder barn, gamla och funktionshindrade. Det är vi som vårdar djur och natur, sotar skorstenar, släcker bränder, spolar isar, samordnar skötsel och underhåll på idrottshallar, ser till att vi har tillgång till rent dricksvatten, lagar mat till barnen i skolan, städar lokaler och håller rent och fräscht till allas glädje och mycket, mycket mer!

Upp till kamp!!

1 kommentar: