fredag 21 december 2012

Dan före dan före dan före dopparedan...

Ute är 24 minusgrader och snön är en dryg halvmeter...inne lyser adventstjärnor och det är varmt och gött.
Familjen hostar, snorar och febrar och det blev burksoppa á la doomsday preppers till middag, Gulaschsoppa lagad av Felix.

På köksbänken väntar choklad, nougat, cornflakes, grädde, sirap, Dumlekolor, nötter, marshmallows och turkisk peppar på att bli julgottis.

Julklappar är införskaffade i den bitterljuva trängseln på stan, likt får som föses in i fållan, trängs folket in och ut ur shoppingcentren så att snurrportarna ständigt stannar.

Myspys på caféerna där det fikas efter varm choklad, kaffe och diverse gobullar. Stressade föräldrar som drar i barnen...skynda...skynda!

Tindrande ögon hos förväntansfulla barn...

Kärlekspar som kramas och håller handen på shoppingtur inför firandet av den första gemensamma julen.

Julen är en fin högtid. Det är en tid att tänka på nära och kära, de som finns i livet och de som gått bort. En tid att bry sig om. En tid att få umgås.

Det finns många som är ensamma vid jul, mot sin vilja. Det finns många barn som inte får lika många och dyra julklappar som sina klasskompisar, det finns barn som inga alls får.

Jag hoppas att vi föräldrar har vett att tona ner denna kommers just för dessa barns skull! De har inte valt att leva i fattigdom. Vi kan ha fokus på annat än julklappar under julen som kärlek och omtanke!

Peace and love.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar