tisdag 19 februari 2013

Stora- och lillasyster pistmaskin

I dag har solen strålat här hemma. Våren är på gång!

Jag har nosat i pistmaskiner, airdomes, ishall, pumpstation, slalombacke, lift och skidspår. Grottat i höghöjdsarbete, traktorer och mobila arbetsredskap. Skyddsrond på idrottsanläggning med andra ord!

Dagen har även bjudit på samtal med medlemmar som gått från månadslön till timlön, riktlinjer för de som är gravida och träffar med skyddsombud.

Solat lite, ätit fil och hårdbrödsmörgås med leverpastej till middag.

Så går tankarna igång när det är kväll...elva motioner som ska till Socialdemokraterna är resultatet hittills. Återinförande av barnskötare och elevassistenter, höjd ersättning och slopande av deltidsdagarna i a-kassan, förbättringar i sjukförsäkringen och rehabkedjan, rätt till heltid, arbetsanpassning och rehabilitering, krav på kollektivavtal och några fler.

Blir nog några till, det finns mycket som behöver förbättras, både lokalt och centralt! Som bekant påverkas vi i kommunerna och vårt samhälle av beslut som tas i regering och riksdag.
Det är inte Stockholms huvudvärk utan även ditt läns och din hemkommuns, din arbetsplats, din familjs angelägenhet!

Bodensektionen, Kommunal Norrbotten, har på medlemmars begäran något vi kallar för "After fack". Ett möte där alla är välkomna, vi samtalar kring olika teman och äter lite gott. Senaste tillfället hade vi motionsskrivning och påverkansmöjlighet som tema och idag ramlade det in 3 avtalsförslag från privatanställda personliga assistenter!

Så visst finns resurser och driv bland våra medlemmar!
Nu är jag lite trött i mössan och ögonen går i kors.

Dags för vila och återhämtning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar