fredag 2 augusti 2013

Det glömda valet

Den 15 september är det kyrkoval.

Svenska kyrkan är en politiskt styrd organisation liknande kommuner och landsting. Det är ideologi och värderingar som styr här.

Främlingsfientliga krafter smyger sig på i kyrkan. Dessa negativa krafter hör inte hemma i kyrkans verksamheter!

Så mycket gott som görs för människor i kris idag, kyrkan skänker pengar, mat och det finns proffs som lyssnar, som har tystnadsplikt. Kyrkan är en tillflyktsort för många och här finns mycket kärlek att ge och få. För de som har det sämst ställt i samhället. De utan hem, de utan familjer, de som samhället vänt ryggen.

Det vill jag som så många andra ha kvar!

Valdeltagandet är alldeles på tok för lågt, I förra kyrkovalet låg valdeltagandet på 11,8 %. Det finns 5,5 miljoner röstberättigade människor!


Kyrkan är en stor arbetsgivare och det är nästan 7 000 av Kommunals medlemmar som är anställda.

Genom att gå och rösta, påverkar du de anställdas arbetsvillkor. De berörs av den politik som förs.

Kommunal samverkar med Svenska kyrkan och vi jobbar för att få igenom bl a heltidsanställningar, tillsvidareanställningar, möjlighet att kunna påverka arbetstiden och kompetensutveckling för att nämna några.

En av utmaningarna inom Svenska kyrkan är HBTfrågan. Det handlar om allas lika värde, om jämställdhet och här kan man som medlem vara med och påverka genom att skriva motioner.

Irene Gustafsson, kyrkopolitiker i Svenska kyrkan i Boden, tycker att HBTfrågan är viktig. Hon skrev en motion till kyrkomötet om att HBTcertifiera Svenska kyrkan efter det att hon fått till sig att anställda talat nedsättande om homosexuella.
http://www.nsd.se/nyheter/boden/artikel.aspx?ArticleId=7779644

Mycket av det Kommunal värnar om, värnar även Socialdemokraterna om.

Så gå och nyttja din demokratiska rättighet, gå och rösta den 15 september! Du kan förtidsrösta från 2 september till den 11 september.

Du kan göra skillnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar