onsdag 28 augusti 2013

Framtid, utveckling och kvaltietssäkring

I dag har Kommunal i Boden haft samtal kring verksamheten för år 2014.

Ett viktigt år då det ska väljas parti och förtroendevalda politiker till kommun, landsting, riksdag och EU parlament.

Vi har gått igenom nuläge, hot och styrkor inom sektionen. Utifrån dessa mätvärden, blandat med mål, syfte och visionen har vi kommit fram till ett förslag som medlemmarna sedan ska besluta om i höst vad Kommunal i Boden ska göra under nästa år.

Vi har pratat om medlemsutbildningar, utbildningar för förtroendevalda inom Kommunal, mötesforum, utåtriktade aktiviteter, stöd och råd till arbetsplats- och skyddsombud, tillgänglighet, hur vi tillvaratar medlemmarnas villkor på arbetsmarknaden och i samhället i övrigt. Hur vi på bästa sätt ska verka för kompetenshöjning, löneökning och en god arbetsmiljö.

Hur arbetsmarknaden ser ut. Hur vi stöttar upp våra sjukskrivna och arbetslösa medlemmar. Allas lika värde. Oavett om man har en arbetsgivare eller ej. Oavsett arbetsgivare; privat, kommunal eller landsting.

Vi har pratat om den så viktiga påverkansmöjligheten gällande kollektivavtal, politik, Kommunals stadgar och inom LO.

Vi går igenom den fackligt/politiska samverkan. Hur dialogen har varit. Politiska beslut, positiva eller negativa. Hur fortsättningen ska bli.

Hur nya stadgar och vad avtalsrörelsen och medlemmarna gett sektionen i uppdrag att verka för deras skull.

Detta är bland det bästa jag vet! Att ha medlemsenkäter i ryggen och fjolårets verksamhetsberättelse som underlag inför förbättring, att kunna ha verktygen som kvalitetssäkrar medlemsskapets värde.

Det känns värdefullt. Facket har en styrka och ett medlemsintresse. Vilja. Utveckling. Vi kan. Vi törs.

Det bådar gott inför framtiden. Det känns hoppfullt! Vi är att räkna med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar